Dedektörler ne kadar derine iner?

Dedektörler ne kadar derine iner?

Dedektörlerin ne kadar derine inebileceği, birkaç faktöre bağlı olarak değişir. Bu faktörler arasında dedektörün türü, frekansı, algılama modu, aranan objenin boyutu ve şekli, toprak yapısı ve mineralizasyon seviyesi bulunur.

Genel olarak, altın dedektörleri aşağıdaki gibi sınıflandırılabilir:

  1. VLF (Very Low Frequency) Dedektörleri: VLF dedektörleri, daha yüksek frekansta çalıştıkları için küçük altın parçalarını algılamada iyidir, ancak mineralizasyon seviyesinin yüksek olduğu yerlerde performansları düşebilir. Bu dedektörler genellikle hedefin boyutu ve toprağın yapısına göre 1 metre derinliğe kadar etkili olabilirler. Daha büyük nesneler için bu derinlik 2 metreye kadar çıkabilir. Minelab X Terra Pro VLF dedektörümüzü inceleyin.

  2. PI (Pulse Induction) Dedektörleri: PI dedektörleri, daha derinlerde arama yapma kapasitesine sahiptir ve mineralizasyonun yüksek olduğu bölgelerde daha kararlıdır. Bu tür dedektörler genellikle 1,5-2  metre arasında bir derinliğe kadar altın arayabilirler. Daha büyük nesneler için bu derinlik birkaç metre daha çıkabilir.

  3. Multi-Frequency Dedektörler: Bu dedektörler, birden fazla frekansta çalışarak hem küçük hem de büyük nesneleri algılayabilirler ve genellikle 50 cm ila 1 metre arasında bir derinliğe kadar etkili olabilirler.

Altın dedektörlerinin gerçek dünya koşullarındaki derinlik performansı, yukarıda belirtilen faktörlere bağlı olarak değişiklik gösterebilir. Dolayısıyla, belirli bir derinliğe ulaşma kapasitesi, dedektörün özelliklerine ve arama yapılan alanın toprak yapısına göre farklılık gösterebilir.

Yorum Gönder

Güvenlik Kodu 10 + 8 = ?